Κυριακή, 30 Νοεμβρίου 2014

Blogovision 2014 - Τα εκτός συναγωνισμού


Αυτή τη χρονιά στο όμορφο μπλογκ μου θα φιλοξενήσω τον Γιάννη για τη συμμετοχή του στην Blogovision. Ήταν και προηγούμενες χρονιές είτε μέσω email είτε μέσω Twitter. Φέτος όμως θα μας τα πει από εδώ.
-Γεια σου Παναγιώτα. Γεια σας παιδιά!

Πριν την τελική εικοσάδα που φυσικά δεν την έχω ετοιμάσει ακόμα, θα πω για τρία άλμπουμ που έμειναν εκτός.


INCURA - INCURAΟι INCURA σε διάφορα σημεία σε αυτόν τον δίσκο θα θυμίσουν Muse, Pain of Salvation, Coheed and Cambria, A.C.T., Three, My Chemical Romance, Chevelle, The Mars Volta και δεν ξέρω εγώ τι άλλο, πάντα όμως με έναν απόλυτα δικό τους τρόπο. Ο Kyle Gruninger αλλάζει φωνές από τραγούδι σε τραγούδι ή και μέσα στο ίδιο, τα σόλο μεταλλάσσονται από μέταλ και χαρντ ροκ σε χαοτικά blastbeats και γενικά στα σαράντα λεπτά του δίσκου μπορείς να ακούσεις τα πάντα. Δυστυχώς για τους κανόνες της Blogovision ο δίσκος βγήκε στον Καναδά το 2013 πριν τους ανακαλύψει η Inside Out και βγάλει το 2014 την Ευρωπαϊκή έκδοση.

Άκου φυσικά το Decide. Αν θες βέβαια πιο χαρακτηριστικά τις εναλλαγές που λέγαμε, άκου το Who You Are. Α, ναι. Οι "MUSE" βρίσκονται στο τέλος του πρώτου λεπτού του I'm Here Waiting.

Universe217 - Ease (EP)Δεν χρειάζεται να πει κανείς τίποτα. Θα ήθελα φυσικά πιο doom ήχο να σκίζει τη γη στα δύο. Αλλά κι αυτό το EP σαν παρένθεση είναι ότι πρέπει και δείχνει πως έχουν την ικανότητα (όχι ότι αμφέβαλλε κανείς) να εξερευνήσουν και άλλα μονοπάτια.

Άκου τα όλα. Τέσσερα είναι.Pain of Salvation - Falling Home


Μου αρέσει πάρα πολύ όταν ακούω ακουστικές εκδοχές τραγουδιών, πόσο μάλλον όταν προέρχονται από την ίδια την μπάντα. Όμως εδώ υπάρχει ένα πρόβλημα και αυτό είναι η επιλογή των τραγουδιών. Έχουμε τέσσερα που σχεδόν είναι ήδη ακουστικά, έχουμε δύο από τα χειρότερα τους τραγούδια και έχουμε και δύο διασκευές που προσωπικά τις βρήκα αποτυχημένες (σε άλλους άρεσαν). Οπότε τι μας μένει; Τέσσερα τραγούδια από τα δεκατρία γιατί έχουν και ένα καινούριο.

Άκου τα Spitfall, King of Loss, Stress, LinoleumΑπό αύριο το countdown με tag Blogovision2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog του Simigdaleniou είναι τέλειο.